Durerile de cap

Durerile de cap

Durerile de cap

Şi copiii pot avea dureri de cap. În cazul unui bebeluş, aceste dureri de cap pot fi asociate unei boli sau unei infecţii virale. În cazul unui copil mai mare, acestea pot fi asociate surescitării, stării de încordare,  stresului sau unei probleme de vedere.

Ingrijirea acasă:

În cazul unor dureri de cap moderate, aşezaţi copilul pe pat cu o compresa rece pe frunte, într-o cameră liniştită şi întunecată.  Dacă durerea de cap persistă, puteti administra un medicament cu efect analgezic, precum paracetamol pentru o ameliorare temporară a durerii şi monitorizaţi copilul îndeaproape.

Observaţie:

Uneori durerile de cap pot fi simptomul unor afecţiuni mai grave. În cazul în care copilul dumneavoastră are o durere de cap severă sau repetitivă sau se plânge de dureri de cap insotite de febră, o stare generală proastă, este obosit sau vomită – contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau spitalul local.

Pentru mai multe recomandari consultati medicul sau farmacistul!

Materialul este realizat pe baza broşurii “Children’s Panadol: Zero to five-Australia”, scrisă de asistentele specilizate în creşterea copiilor Lindy Danvers RN, RM, M’craft, şi Susan Prescott RN, RM, M’craft, Grad. Dip Child Health, în colaborare cu jurnalistul Kay Stammers BA Hons., TPTC.